Rezultati projekta COMPASS

Udruga DOOR krajem kolovoza završila je provedbu dvogodišnjeg projekta COMPASS, a neki od rezultata su Interdisciplinarni kurikulum tečaja za održivu prenamjenu i obnovu urbanih prostora, Metodološki vodič za implementaciju istoga, 5 kratkih filmova i drugi.

Prilikom završetka projekta iz Udruge DOOR poslali su priopćenje koje prenosimo u cjelosti:

“Nakon dvije godine rada, ovaj mjesec završava projekt COMPASS u okviru kojeg smo se bavili temom održive obnove i prenamjene urbanih prostora. Ovim putem želimo s vama podijeliti ključne rezultate koji su proizašli iz suradnje 6 partnerskih organizacija iz 5 zemalja EU-a.

Pozivamo vas da proučite Interdisciplinarni kurikulum tečaja za održivu prenamjenu i obnovu urbanih prostora, kao i prateći Metodološki vodič za njegovu implementaciju. Također vas pozivamo da pogledate 5 kratkih filmova s primjerima dobre prakse održive prenamjene i obnove iz 5 zemalja, pri čemu posebno ističemo primjer iz Hrvatske – Obnova i prenamjena kompleksa bivše vojarne u Koprivnici. Materijali i titlovi filmova su dostupni na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom, bugarskom i rumunjskom. Izrađeni u sklopu programa Erasmus+, rezultati su dostupni za slobodno daljnje korištenje, dijeljenje i prilagođavanje.

Sve druge informacije o projektu i ostalim proizvedenim materijalima možete vidjeti u newsletteru. Polaznici provedenog tečaja izradili su prijedloge održive prenamjene i obnove pa vas također pozivamo da pogledate tri prijedloga izrađena za lokacije u Zagrebu – Ilica – Urbani laboratorijPaviljon 15 Zagrebačkog velesajma i Bivša vojna bolnica.

Za više informacija posjetite našu internetsku stranicuFacebook i YouTube kanal, a za sva pitanja stojimo na raspolaganju!”