Konferencija “Naša dobra hrana”

ZMAG Vas poziva na konferenciju o održivosti prehrambenog sustava gdje ćemo se zajedno baviti temama održive proizvodnje hrane i potrebom veće osviještenosti o nutritivnoj vrijednosti hrane i načinima kako dolazi na naš stol. Pričat ćemo o potrebi povezivanja kupaca i proizvođača u razne oblike lanaca kratke opskrbe, solidarne modele međusobne podrške i brige jednih za druge. Predstavit ćemo inovativne i održive metode u proizvodnji hrane koje koriste naši ekološki poljoprivrednici.

Na konferenciji će biti i riječi o destruktivnim posljedicama koje industrijska poljoprivreda sa svojim zagađenjem i kontrolom prehrambenog sustava ostavlja na okoliš i planet, kvalitetu života i zdravlje ljudi.

Dođite na događanje NAŠA DOBRA HRANA kako bismo svi zajedno istražili putove odnosa prema hrani koji su dobri prema vrijednosti proizvođača i zdravlju kupaca, koji su dobri prema životu u tlu u kojem raste naša hrana i ukupnom ekosustavu čiji smo svi dio.

Posebna poslastica konferencije NAŠA DOBRA HRANA projekcija je filma:

INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE

U petak, 15.09.2017., u 19:00 u kinu Grič, Jurišićeva 6, dugometražni dokumentarni film INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE provest će nas kroz niz stvarnih priča i živih primjera iz SAD-a koji ukazuju na to kako se permakultura primjenjuje u praksi te koji blagotvorni i održivi rezultati nastaju i ostaju iz korištenja njenog dizajna. Zagreb će posjetiti redatelj filma COSTA BOUTSIKARIS s kojim će nakon projekcije biti upriličen razgovor s publikom. Film INHABIT je inspirativna priča o promjeni svijeta na bolje, ovdje i sada.

Film je za potrebe projekcije preveden na hrvatski jezik. Razgovor s redateljem filma Costom Boutsikarisom će biti na engleskom jeziku.


GOSTI KONFERENCIJE
(subota, 16.09.2017., kino Europa):

  • Anita Šupe, nutricionistica i autorica knjige “Istine i laži o hrani”
  • Ranko Tadić, zadruga AgriBioCert iz Omišlja i predsjednik udruge EKO LIBURNIA, Rijeka
  • Costa Boutsikaris, redatelj filma INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE
  • Željko Iličić, OPG Biomara Iličić, biodinamička i ekološka proizvodnja hrane
  • Nikolina Pokupec, OPG Pokupec i Njam Njam distribucija,
  • Rodoljub Džakula, OPG Džakula, ekološko stočarstvo
  • Marijan Butković, projekt Kliconoša – urbana farma za mikro i baby povrće
  • Irena Borovina, udruga Vestigium (Zagreb)
  • Vesna Lokas, GSR Zapad (Rijeka)
  • Dražen Šimleša, Zadruga za dobru ekonomiju

ULAZNICE po cijeni od 70kn možete kupiti preko sustava ENTRIO putem linka:
https://www.entrio.hr/event/nasa-dobra-hrana-konferencija-o-odrzivosi-prehrambenog-sustava-4398