Radionica kamenog mozaika

Udruga ZMAG organizira radionicu kamenog mozaika koju će voditi njihova članica Kristina koja je diplomirala s mozaikom na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje je obrađivala temu harmoniziranja uz pomoć osnovne geometrije i simbola. Svoje mozaike prilagođava zadanom prostoru (eksterijer i interijer) i pratećem ambijentu, a izrađuje ih iz prirodnog kamena i keramike.

Svoj rad predstavila je u Hrvatskoj i inozemstvu (Egipat, Izrael, Italija, Srbija, Slovenija), a njeni autorski mozaici su postavljeni na javnoj površini u Čakovcu (Ruđera Boškovića 2) te na privatnim imanjima (Donja Dubrava, Virje, Vukomerić).
Kao suvoditeljica na ZMAG.ovim radionicama izrade staza od oblica (2015., 2016.) i reljefne žbuke (2015.), održala je i nekoliko uspješnih radionica izrade mozaika od oblutaka u CEZAM-u (2015., ČK) i ZMAG-u (2015., 2016., Vukomerić).

Oblim kamenom i segmentima keramičkih pločica izradit ćemo mozaik na vodenom poligonu na Recikliranom imanju u Vukomeriću. Naučiti ćemo načine kombiniranja elemenata mozaika, pripremu kamena i pločica, obradu fuga i način pravilne aplikacije na pripremljenu podlogu. Jeftina i vrhunska estetska rješenja često su nam na dohvat ruke, samo ih trebamo znati prepoznati i ohrabriti se da ih izvedemo.

Radionica će biti održana 16. rujna 2017., a cijena sudjelovanja je 300,00 kn

Prijaviti se možete putem prijavnice OVDJE.